Україна йде на поступки, приймаючи нові “курячі квоти” від ЄС

Україна йде на поступки, приймаючи нові “курячі квоти” від ЄС

Про це заявив керівник економічного відділу представництва України при Європейському Союзі (Брюссель) Назар Бобицький, передає УНН.

“Насправді – ми йдемо на поступки. Без цієї угоди українські експортери м’яса птиці можуть продовжувати експортувати певні категорії птиці в ЄС без будь-яких квот, відповідно до положень угоди про асоціацію”, – говорить він.

Уточнюється, що нова угода перебуває в процесі підготовки. Потім документ має бути ратифікований українським і Європейським парламентом.

Повідомляється, що за останній рік Україна суттєво збільшила поставки курятини в ЄС. Але, попри це, країна як і раніше залишається третім за величиною експортером м’яса птиці європейцям, поступаючись Бразилії і Таїланду.

Читайте також: Україна заробила в травні 57 млн дол. на експорті курятини

Нагадаємо, Україна і ЄС провели переговори про внесення змін до Угоди про асоціацію в частині збільшення тарифної квоти на імпорт українського м’яса птиці (курки) на європейський ринок.

Постачати курятину в ЄС можуть лише два українські виробники, схвалені європейцями, це компанії “Миронівський хлібопродукт” (ТМ Наша Ряба) і “Пан Курчак”.

У 2019 році, за прогнозами німецьких експертів, Україна має намір збільшити показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-jde-na-postupky-pryjmayuchy-novi-kuryachi-kvoty-vid-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати