В Україні не вистачає потужностей із заморожування та зберігання фруктів і ягід

В Україні не вистачає потужностей із заморожування та зберігання фруктів і ягід

Охолодження, зберігання, заморожування, сортування й упакування плодоовочевої продукції є тими технологічними рішеннями, які на сьогоднішній день найбільш затребувані серед учасників плодоовочевого ринку. Про це розповів директор науково-виробничої компанії «Інсолар-Холод», що займається проектуванням і монтажем холодильного обладнання, Анатолій Богдан, пише EastFruit.

«Поясню, чому всі ці рішення актуальні: динамічний розвиток виробництва ягід в Україні передбачає необхідність створювати потужності по охолодженню ягоди, необхідні для успішної реалізації ягід на свіжому ринку, так і для їх заморожування.

Природно, що заморожування ягід, а також інших фруктів і овочів – це один з найбільш перспективних сегментів ринку. І цих потужностей зараз Україні катастрофічно не вистачає. Саме через дефіцит потужностей по заморожуванню, в останні два роки частину врожаю малини було просто втрачено. А це такі втрати і збитки, які перевищують потенційні інвестиції в необхідні потужності по заморожуванню»,- пояснює директор «Інсолар-Холод».

При цьому він зазначив, що зберігання продукції «зараз актуально, як ніколи раніше». Наприклад, виробникам яблук зараз дуже важливо мати якісні сховища з регульованим газовим середовищем (РГС), які б мінімізували втрати ваги продукції і зберігали її якість і твердість, адже українські яблука поставляються тепер у досить віддалені країни.

«Якщо яблуко проводить у дорозі від 25 до 45 і навіть 60 днів після того, як його вийняли з сховища, то якість у нього має бути ідеальним, інакше воно не доїде до споживача.

Дуже актуальні сховища з РГС і для ягідників – адже в Україні все більше вирощується лохини. При цьому вже у вересні української продукції на внутрішньому ринку майже немає, не кажучи вже про експорт. І це притому, що Польща експортує лохину до листопада-грудня включно, зберігаючи свіжу ягоду в сховищах з РГС»,- зазначає Анатолій Богдан.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-ne-vystachaye-potuzhnostej-iz-zamorozhuvannya-ta-zberihannya-fruktiv-i-yahid
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати