В Україні почали виробляти органічні вареники і пельмені

В Україні почали виробляти органічні вареники і пельмені

Про це повідомила президент спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» Олена Березовська, пише AgroTimes.

Крім того, цього року був сертифікований на один день органічний медовик. Перший у Східній Європі органічний цукор (буряковий) теж вироблено в Україні.

Загалом асортимент органічної продукції на полицях вітчизняних магазинів налічує  понад 400 позицій.

Із 80 виробників української «органіки» 55 постачають свою продукцію на внутрішній ринок.

За даними ключових торговельних мереж України, споживання органічної продукції зросло на 5%. За словами Олени Березовської, частка «органіки» на полицях тих же ключових мереж становить 15%.

Внутрішній ринок української органічної продукції, незважаючи на свій розвиток, займає лише 10%, додала вона; 90% відправляється на експорт.

Серед культур лідером експорту в 2017 році була кукурудза. Найбільшим споживачем вітчизняної «органіки» минулого року стали Нідерланди. Очікується, що за підсумками 2018 року до експортного ТОПу потраплять і українські ягоди, зауважила президент «Органічної України».

Довідка:

Станом на 25 жовтня в Україні серед органічних виробників 15 – круп, 11 – олій, 4 – молочної продукції, 3 – спецій, 1 – м’ясної продукції тощо.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pochaly-vyroblyaty-orhanichni-varenyky-i-pelmeni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати