В Україні значно подорожчали томати

В Україні значно подорожчали томати

За останній тиждень томат виробництва Туреччини на ринках України почав підвищуватися в ціні, про це повідомляють експерти проекту EastFruit. За словами аналітиків, зростання цін на помідори було обумовлено кількома факторами. По-перше, українські господарства пропонували томат дуже невеликими обсягами, тому на полицях супермаркетів цього тижня, як і раніше домінував в основному імпортний томат. По-друге, в Туреччині, яка на даний момент є основним постачальником томата на український ринок, зараз період міжсезоння. Це в свою чергу призвело до скорочення поставок турецького томату і як наслідок до підвищення цін.

У результаті до кінця нинішнього тижня якісний імпортний томат оптом пропонувався за 52-54 грн/кг ($1,93-2,01/кг), що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Що стосується українського помідора, то сьогодні він надходить у продаж невеликими партіями і ціна на дану продукцію утримується на досить високому рівні 60 грн/кг($2,23/кг). Нагадаємо, що в українських господарствах ближче до середини квітня почнуть збільшуватися вибірки томату, але за словами операторів ринку, це навряд чи призведе до суттєвого зниження цін на вітчизняний помідор. Свою думку вони аргументують скороченням площ під даною культурою і, відповідно, скороченням пропозиції на ринку.

Варто зазначити, що сьогодні ціни на імпортний томат в Україні в середньому на 35% вище, ніж на початку квітня 2018 року. При цьому, ключові гравці ринку на даний момент не бачать ніяких передумов для зниження цін на імпортну продукцію, так і на вітчизняний томат.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-znachno-podorozhchaly-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати