Вітчизняна агрокомпанія переходить на безвідходне виробництво при переробці соняшнику

Вітчизняна агрокомпанія переходить на безвідходне виробництво при переробці соняшнику

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише agravery.com.

«Під об’єкт нами вже виділена земельна ділянка розміром в 0,35 Га, який розташований на території олієпресового заводу. Таким чином ТЕС буде знаходиться в безпосередній близькості до сировинної бази, існуючих мереж і свердловини з необхідним для ТЕС дебетом води. Плюс до всього вищесказаного, ми вже передбачили наявність кваліфікованого персоналу для забезпечення працездатності ТЕС», — йдеться в повідомленні.

За інформацією, електростанція буде працювати на лушпинні соняшнику. Компанія у процесі переробки соняшнику отримує досить великий відсоток відходів лушпиння (близько 14% від всієї маси насіння соняшнику), який раніше вважався відходами.

«Тепер же, нами будуть придбані і встановлені два парових котелень агрегату, паропродуктивністю 16 тонн / год кожен і один конденсаційний парової турбогенератор електричною потужністю 7 МВт, що створить для нас всі умови для виходу на безвідходне виробництво», — говорять у прес-службі.

Загальна вартість проекту буде відома після отримання документації від проектантів. Висока рентабельність проекту обумовлена ​​діючим на Україні до 2030 року законом, в якому затверджена ціна на «зелений» тариф.

«Як результат, по завершенню будівельних робіт, ми отримуємо безвідходне виробництво при переробці соняшнику, вносимо свою лепту у вирішенні екологічних проблем, отримуємо додатковий дохід при продажу “зеленої” енергії і здатність, при необхідності, перейти на споживання виробленої ТЕС енергії всередині підприємств групи», — резюмують в компанії.

Довідка:

Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об’єднує ряд компаній середнього бізнесу, які працюють в секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі, розташованої на сході України в Дворічанському районі Харківської області. Основна продукція – соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменю, кукурудза, рапс, гречка і молоко.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyana-ahrokompaniya-perehodyt-na-bezvidhodne-vyrobnyctvo-pry-pererobci-sonyashnyku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН