Вітчизняні фермери виявилися краще підготовленими до кризи, ніж агрохолдинги

Вітчизняні фермери виявилися краще підготовленими до кризи, ніж агрохолдинги

Про це пише у своїй колонці на Економічній правді Владислав Белах, президент Центру аграрної логістики та інфраструктури.

Обвал на світовому фінансовому ринку позначився і на світових агропромислових компаніях, на яких зараз фіксують колосальні збитки. Акції Glencore і Bunge в порівнянні з осінню 2019 року обвалилися майже в два рази. При цьому зернові не демонструють такого зниження в ціні, як нафта.

Світові агропромислові компанії зараз фіксують колосальні збитки. Акції українських агрохолдингів також впали. З минулого року “Кернел” втратив більше ніж 30%.

Владислав Белах зазначає, що середній український фермер виявився краще підготовленим до кризи в світовій економіці, оскільки він адаптований до коливань економічної ситуації в Україні впродовж тривалого часу. Як зазначено, фермери не мають зобов’язань перед трейдерами. Все що йому потрібно – це купити паливо, видати заробітну плату, продати частину продукції, і “сидіти на зерні”.

Тому обвали на фондових ринках не позначаються на фермерах так само болісно,   як на найбільших трейдерах. За оцінками Центру логістики і транспортної інфраструктури, в Україні на елеваторах ще залишається 6 млн тонн кукурудзи, 1,5 млн тонн пшениці, 6 млн тонн соняшнику.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vitchyznyani-fermery-vyyavylysya-krashche-pidhotovlenymy-do-kryzy-nizh-ahroholdynhy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати