Виробники неякісної ягоди дуже скоро залишаться поза ринком

Виробники неякісної ягоди дуже скоро залишаться поза ринком

Якщо ще 3 роки тому мова йшла про 5% зростання на рік, то сьогодні це 8%. Але поряд із цим, зростають і вимоги споживачів до якості та безпеки ягоди, цей тренд особливо помітний в тих країнах, в які раніше можна було сміливо продавати ягоду будь-якої якості.

Про це розповіла Ірина Кухтіна президент Асоціації «Ягідництво України» в своєму виступі на 9-й міжнародній конференції «Ягоди України-2018. Заморозка та свіжий ринок», пише Інфо-Шувар.

«Виробники, які вважають, що їх ягода завжди буде користуватись попитом в незалежності від якості продукції, дуже ризикують. Навіть на внутрішньому рику постійно збільшується розрив в цінах на ягоду, в залежності від її якості, зовнішній ринок неякісну ягоду вже не приймає. В майбутньому ця тенденція буде лише посилюватись і виробники, які не вважають потрібним працювати над якістю та маркетингом ягоди, дуже скоро залишаться поза ринком»,- каже пані Кухтіна.

Додана вартість є гарантією успіху в маркетингу свіжих ягід, але більшість учасників ягідного ринку помилково вважають, що додана вартість – це додатковий дохід для виробника. «Додана вартість- це не додатковий прибуток, це те за що споживач готовий заплатити більше. Гарним прикладом є рітейл, в супермаркетах покупці готові платити вищу ціну за зручність, зовнішній вигляд, якість і т.д. Ягоди теж повинні бути затребуваним та зручним продуктом як для внутрішнього споживача, так і для зовнішнього ринку»,- зауважила Ірина Кухтіна.

За словами експерта, сьогодні Україна експортує багато замороженої ягоди в країни ЄС, головним покупцем залишається Польща, хоча українські фермери могли б отримувати набагато більший дохід на інших більш вимогливих ринках. «Зараз ми йдемо шляхом найменшого спротиву, продаємо ягоду до Польщі, яка для нас є логістично ближчою та зрозумілою. Але ми можемо отримувати набагато вищу ціну на ягоду в інших, більш розвинутих країнах. Для того, щоб увійти на більш дорогі ринки треба вже підтягувати продукцію до рівня специфікації покупців в цих країнах»,- розповіла пані Кухтіна.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyky-neyakisnoyi-yahody-duzhe-skoro-zalyshatsya-poza-rynkom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН