Як за рік змінилися ціни на українські ягоди

Як за рік змінилися ціни на українські ягоди

Завдяки тому, що погодні умови в період дозрівання вітчизняної ягоди в цьому році були навіть більш, ніж сприятливими, а весна надзвичайно теплою, деякі ягоди з’явилися на ринку мінімум на 2 тижні раніше, ніж рік тому. Також, сьогодні вже можемо говорити про суттєве зростання цьогорічного врожаю українських ягід, в порівнянні із показниками 2017 року

Збільшення пропозиції не змогло не позначитися на цінах на вітчизняні ягоди, – стверджують фахівці “Інфо-Шувар”, з посиланням на дані власного моніторингу цін на найбільших гуртових майданчиках країни.

Згідно цих даних, найбільш суттєво, в порівнянні з минулим роком, в Україні подешевшала черешня. Станом на 12 червня 2018 року, на майданчику ОРСП “Шувар”, найбільшого оптового ринку Західної України черешня вже пропонується більш, ніж на третину дешевше, у порівнянні з минулим роком, за ціною 15-28 грн/кг (0,49-0,91 EUR/кг).

Аналогічна тенденція спостерігається і по вишні, яка за останній рік подешевшала майже на 23% і зараз на майданчику ринку пропонується в межах 18-28 грн/кг (0,59-0,91 EUR/кг).

Стартові ціни на чорницю в цьому сезоні, поки що вищі, ніж рік тому, але минулий сезон для цієї ягоди розпочався аж в кінці червня і тоді чорниця коштувала майже на 40% дешевше . Сьогодні на майданчиках гуртових ринків чорниця є однією з найдорожчих ягід, її ціна формується в досить широкому діапазоні 65-100 грн/кг (2,11-3,25 EUR/кг).

Сезон по смородині стартував майже на три тижні раніше, але ціни на цю ягоду в порівнянні початком сезону 2017 року майже не змінились, ця ягода сьогодні коштує 28-33 грн/кг (0,93-1,1 EUR/кг)

Справжнім сюрпризом стали ціни на суницю садову, в самому розпалі сезону вони навіть трохи підросли. На гуртових ринках України сьогодні суниця пропонується по 24-40 грн/кг (0,78-1,3 EUR/кг), тобто майже на 7% дорожче, ніж в аналогічний період 2017 року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-za-rik-zminylysya-ciny-na-ukrayinski-yahody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН