Яка культура є лідером з виробництва у світі

Яка культура є лідером з виробництва у світі

 Про це заявили аналітики компанії Pro-Consulting,

пише ГолосUA.

«Щорічно світові обсяги виробництва кукурудзи перевищують обсяги вирощування всіх інших культур. Це пов’язано з постійним зростанням попиту на даний продукт, в основному, в суміжних галузях – виробництві м’яса і крохмалю. Крім того, кукурудза активно використовується в птахівництві у вигляді корму. Україна займає 7-у позицію в списку 10 провідних виробників кукурудзи із загальною часткою виробництва 2,4%, а також 4-е місце за обсягами експорту даної культури, поступаючись лише США, Аргентині та Бразилії (світова частка експорту нашої країни становить 12%)», – нагадали в компанії.

За словами аналітиків, посівні площі кукурудзи в нашій країні досягають 4 тис. га.

«За останнє десятиліття валовий збір кукурудзи зріс на 16 млн. т або в 3,3 рази. Найбільший урожай припав на 2013 рік – 30,9 млн т. У 2016 році цей показник склав 28,1. У той же час, варто відзначити, що, незважаючи на хороший потенціал і великі обсяги вирощування кукурудзи, внутрішній попит на зерно досягає всього 30%. При цьому, потреба переробних підприємств мінімальна. У 2015 році було вироблено тільки 60 тис. т. кукурудзяної крупи при валовому зборі кукурудзи в 23 млн. т. Таким чином, споживання переробної галузі становить 0,3%. Велика частина вирощуваної в нашій країні кукурудзи припадає на експорт», – розповіли експерти.

У компанії додали, що в Україні відзначається наявність відповідних умов для збільшення виробництва круп і нарощування експорту.

«Для цього необхідно вивчити бажання і переваги імпортерів. Так, наприклад, європейські країни закуповують виключно зерно. Єгипет і Казахстан, в свою чергу, імпортують кукурудзяну крупу, а Малайзія – перлову. У той же час практично не освоєний африканський ринок, проаналізувавши який, можна значно розширити географію експорту. Як вже було сказано, в Україні відзначається істотне перевиробництво кукурудзи і зниження прибутковості цього сегмента. Подібні тенденції можуть стати підставою для розвитку внутрішньої переробки. Кукурудза використовується для виробництва різних товарів. В тому числі, і для виробництва борошна, яка може використовуватися як продукт харчування або сировина для інших галузей», – відзначили аналітики.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaka-kultura-ye-liderom-z-vyrobnyctva-u-sviti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН