ТОП-8 “зеленых” профессий будущего

ТОП-8 “зеленых” профессий будущего

Внаслідок діяльності людини на межі вимирання знаходяться близько 1 млн біологічних видів. Такі дані вказані у звіті Програми ООН з навколишнього середовища. Відповідно до звіту WWF «Living planet report», з 1970 по 2014 рік хребетних тварин стало менше на 60%. Світу необхідні фахівці, які розроблять та реалізують програму відродження тварин та відновлення площ для їхнього проживання.

Сіті-фермери

Експерти вважають, що у майбутньому звичайні фермери не зможуть задовольнити потребу людства в органічній продукції. Тож, на допомогу їм прийдуть сіті-фермери з сучасними технологіями – 3D-принтерами, світлодіодними лампами та аналізом даних. Такі ферми вже з’являються, однак через кілька років їх стане більше. Плюс їхньої продукції в тому, що її не потрібно далеко транспортувати, відтак вона залишається свіжою.

Фахівці в галузі зміни клімату

Зміни клімату невідворотні. Планета потребує фахівців, які б розробили та впровадили програми, направлені на адаптацію регіонів до змін клімату, прогнозували б катаклізми та допомагали б скороченню викидів парникових газів.

Інженери відновлюваних джерел енергії

За різними даними, протягом найближчих п’яти років частка енергії, що отримується з поновлюваних джерел зросте на 43%. Це стане наслідком заходів, які проводять країни, щоб знизити залежність від нафти та газу. Будуть необхідні у цій сфері інженери, вчені, лобісти.

Інженери “зеленого” транспорту

Через великий попит на електрокари потреба у спеціалістах цієї сфери зростатиме. Також зараз розробляються інші варіанти заміни «брудного палива». У майбутньому можуть з’явитися авто, що працюють на альтернативних видах палива – вітрі та сонячній енергії.

Зростає попит і на спеціалістів, що обслуговують сонячні батареї, робітників електростанцій, хвильової енергетики.

“Зелені” будівельники

Зростатиме необхідність у фахівцях, які знатимуться на технологіях зведення будинків з екологічно нешкідливих матеріалів. Такі хатинки вже зараз стають трендом.

Спеціалісти з переробки відходів

Багаторазова переробка здатна скоротити відходи. У циклічної економіки є кілька цілей: скорочення поглинання природних ресурсів, використання відновлюваних ресурсів, перехід на безвідходне виробництво. Звісно, багаторазова переробка потребує додаткових виробничих майданчиків але водночас створить додаткові робочі місця.

Фахівці в галузі сталого розвитку

Вже зараз ведуться обговорення доступу до світових фінансів лише компаній, що мають програми сталого розвитку. Тож, бізнес має розвиватися та адаптуватися відповідно до цілей сталого розвитку: реалізовувати екологічні та соцпрограми, розвивати громади, де є бізнес. Топові лідери країн і корпорацій на Всесвітньому економічному форумі в Давосі дійшли згоди, що час використання ресурсів землі закінчився. Отже, як рухатися далі, можуть підказати спеціалісти з питань сталого розвитку.

Технічні спеціалісти з якості води

Необхідні нові технології, які зможуть зберегти якість води з природних та штучних водойм. Тож, і фахівці у цій сфері будуть потрібні нашій планеті.

Джерело: LANDLORD

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-8-zelenyh-professyj-budushcheho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    Мінагрополітики відновить дотації фермерам на землю та за утримання худоби

    Після тривалої паузи запустився Сумихімпром

    Як змінилися ціни на яблука, полуницю та банани

    Бізнес пропонує “обнулити” земельні питання: володієш три роки – претензій до тебе немає

    БІЛЬШЕ НОВИН