Ціни на цибулю знову впали

Ціни на цибулю знову впали

Аналітики EastFruit повідомляють, що поліпшення погодних умов у південних регіонах України призвело до різкого зростання пропозиції цибулі на ринку. Припинення дощів та висока температура повітря дозволили городникам знову вийти в поле і почати прибирання цибулі ранніх сортів озимої цибулі.

В результаті різкого зростання пропозиції, середні оптові ціни на цибулю знову обвалилися. Якщо в середині минулого тижня цибулю продавали по 10-12 грн/кг (38-45 центів США за кг), то вже в понеділок 17 червня на ринку з’явилися пропозиції цибулі за цінами від 5 до 8 грн/кг, тобто 20-30 центів США за кг. В даний момент в продаж надходить в основному озимий гібрид цибулі Фольф F1 (Wolf F1), який добре себе зарекомендував в умовах України.

Таким чином ціни на цибулю в Україні на даний момент стали найнижчими в регіоні. Навіть в Таджикистані і Узбекистані цибулю можна придбати не дешевше 27-30 центів США за кг, у той час як в Україні можна знайти продукцію навіть за 20-22 цента. Туреччина в даний момент експортує цибулю за цінами від $350 доларів США за тонну і у неї немає проблем з попитом на продукцію. Щоб уникнути таких ситуацій, коли ціни на цибулю в Україні то злітають до небес, то падають нижче собівартості, українським городникам варто серйозно задуматися над системним експортом лука.

Трейдери відзначають, що якість української цибулі після рясних опадів залишається не ідеальною. Якби не цей фактор, то продукцію можна було б зараз успішно експортувати в країни Євросоюзу, де ціни тримаються на досить високому рівні, хоча вони вже почали знижуватися. Минулого тижня, наприклад, середня оптова ціна на цибулю ріпчасту в Польщі досягала 93 центів США за кг.

В даний час українська цибуля вже почала експортуватися в Молдову, де ціни в середньому в два рази вище, ніж в Україні. Також почали надходити повідомлення про постачання української цибулі в Білорусь.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-cybulyu-znovu-vpaly
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

    Одеська хлібобулочна компанія отримала грант від держави майже на 7 млн гривень

    Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

    Ірак стає важливим ринком збуту для українського яблука

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    БІЛЬШЕ НОВИН