Депутати заблокували підписання продовження мораторію на продаж землі

Депутати заблокували підписання продовження мораторію на продаж землі

Депутати Верховної ради Віктор Пинзеник та Олексій Мушак зареєстрували у парламенті постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 20 грудня щодо продовження мораторію на відчуження сільськогосподарських земель, пише zn.ua.

Олексій Мушак зареєстрував свою постанову (№9355-П) ще в четвер, 20 грудня, а Віктор Пинзеник у п’ятницю (№9355-П1). Обидва документи вже передані на розгляд комітетів, які зберуться на засідання аж наступного року. Таким чином це блокує підписання законопроекту, а отже і вступ у дію, щонайменше до 15-16 січня.

У пояснювальній записці до постанови Пинзеника вказується, що рішення Верховної ради прийняте з грубим порушенням вимог Конституції та регламенту щодо процедури законотворчої діяльності. Зокрема під час його голосування було зареєстровано факти кнопкодавства.

Зазначимо, що ані Пинзеник, ані Мушак не голосували за продовження мораторію на відчуження сільгоспземель і є активними прихильниками відкритого ринку землі.

Читайте також: Аграрії вважають продовження мораторію позитивним кроком

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада проголосувала за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення ще на рік – до 1 січня 2020 року. Проект закону №9355-5 підтримав 231 депутат, 20 парламентаріїв утрималися, 52 – не голосували.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/deputaty-zablokuvaly-pidpysannya-prodovzhennya-moratoriyu-na-prodazh-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати