Держгеокадастр не хоче продавати землю через Prozorro.Продажі

Держгеокадастр не хоче продавати землю через Prozorro.Продажі

Держгеокадастр зриває пілотний проект по проведенню земельних аукціонів через Prozorro.Продажі, оскільки припинив виставляти лоти на торги.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку з посиланням на першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва, пише Вголос.

У червні 2017 року уряд ухвалив рішення про проведення пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів через Prozorro.Продажі. Очікувалось, що Держгеокадастр буде реалізовувати частину прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності через прозорі аукціони в системі Prozorro.Продажі.

В грудні 2018 року територіальні підрозділи Держгеокадастру опублікували в системі ProZorro.Продажі перші 10 лотів. 8 з 10 аукціонів пройшли успішно – середнє збільшення ціни склало 223%. При сумарній початковій вартості лотів 332 тис грн. кінцева їхня вартість перевищила 1 млн грн.

Однак, після аукціонів Держгеокадастр припинив виставляти землю на торги, мотивуючи це тим, що ProZorro.Продажі оприлюднює дані учасників та переможця аукціону. Водночас, у МЕРТ вважають, що розкриття для громадськості даних учасників та переможця аукціону забезпечують дійсно відкритий та прозорий продаж, створюють можливості для громадського контролю.

На думку Мінекономрозвитку, позиція Держгеокадастру може свідчити про свідоме небажання проведення електронних земельних аукціонів у системі ProZorro.Продажі та пошук підстав для ухилення від використання відкритої та ефективної системи проведення аукціонів.

Кубів вважає, що Держгеокадастр має невідкладно забезпечити добір і підготовку лотів до проведення електронних земельних торгів у системі ProZorro.Продажі.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/derzhheokadastr-ne-hoche-prodavaty-zemlyu-cherez-prozorroprodazhi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати