Ганьба: 90% сільгосптехніки на полях України іноземного походження

Ганьба: 90% сільгосптехніки на полях України іноземного походження

Про це заявив народний депутат, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, під час заходів щодо 70-річчя «Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого” (УкрНДІПВТ), пише landlord.ua.

Леонід Козаченко наголосив, що саме інновації прискорюють розвиток суспільства. Але частка програмного забезпечення в усьому світі становить лише 25%, тоді як апаратне – решту. Попри динамічні темпи, з якими рухається ринок ноу-хау, таке співвідношення залишиться.

«Час змінити ганебну статистику: 90% с/г техніки, яка працює в Україні, на жаль,  має не вітчизняне походження. При цьому за потенціалом економічного розвитку ми можемо займати третє місце в Європі. Але для цього потрібно впровадити інституційні зміни в державі,  створивши всі умови для реалізації наявного інтелектуального потенціалу», — наголосив він

За словами директора УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого, Володимира Кравчука, нині інститут має 3 філії, 375 експертів,  10 докторів та 16 кандидатів наук невтомно працюють у сфері машиновипробування, яка є невід’ємною складовою технічної модернізації АПК.

Під методичним керівництвом інституту в середньому щорічно проводиться понад 700 випробувань, в тому числі понад 150 випробувань нових дослідних зразків сільськогосподарських машин. Тобто,  практично вся сільськогосподарська техніка, яка працювала і працює на полях України, пройшла через руки фахівців УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого. А це, безумовно, сприяло суттєвому підвищенню її технічного та експлуатаційно-технологічного рівня.

За останні 5 років у результаті випробувань Інститутом ім. Л. Погорілого разом із виробниками внесено майже тисячу пропозицій з удосконалення моделей машин. І, таким чином, вдалося уникнути величезних втрат як аграріям, так і машинобудівникам.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hanba-90-silhosptehniky-na-polyah-ukrayiny-inozemnoho-pohodzhennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

    Одеська хлібобулочна компанія отримала грант від держави майже на 7 млн гривень

    Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

    Ірак стає важливим ринком збуту для українського яблука

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    БІЛЬШЕ НОВИН