Мелітопольської черешні цьогоріч буде вдвічі менше

Мелітопольської черешні цьогоріч буде вдвічі менше

Про це сказав директор ДУ “Мелітопольська дослідна станція садівництва імені М.Ф. Сидоренка ІС НААН” Володимир Сенін, пише Укрінформ.

“Рання група черешні підмерзла сильно. У квітні температура опускалася до -4 градусів, що також ударило по пізніх сортах. Крім того, є “пусті” дерева, хоча для черешні сезонність і не властива”, – зазначив Сенін.

За його словами, через дощі сильно постраждав і такий сорт, як “Валерій Чкалов”. Лише у травні випало 1,5 місячні норми опадів. У результаті рясних дощів ягоду “атакувала” тля і плодова гниль.

Разом з тим, є і позитивні моменти.

“Черешня вже переповнилася вологою. Проблем із розміром самої ягоди немає. У цьому плані, черешня краща, ніж минулого року”, – зазначив Сенін.

Збиратимуть урожай ранніх сортів мелітопольської черешні до кінця червня, пізні сорти почнуть дозрівати днів через десять.

За словами керівника Мелітопольської дослідної станції садівництва, традиційно хороший урожай дає червоно-жовта ягода – “Францис”. Однак, цього року її буде мало — вимерзла. А ось “Мелітопольської чорної” на ринках має бути багато.

На опті (в самому Мелітополі) черешню продають по 20-25 гривень за кілограм. У Запоріжжі, на Критому ринку, мелітопольську ягоду можна купити від 28 до 70 грн/кг. Урожай, зібраний на запорізьких дачах, коштує дешевше – 23 грн/кг.

Мелітополь вважають столицею української черешні. Четверта частина врожаю країни вирощується саме тут.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/melitopolskoyi-chereshni-cohorich-bude-vdvichi-menshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати