Нардепи планують узаконити аграрне рейдерство

Нардепи планують узаконити аграрне рейдерство

Про це ідеться в блозі «Герега та Шинькович планують узаконити рейдерство» на AgroPolit.com.

Як пишуть автори блогу – керуючий партнер IMG Partners Ігор Мельник та помічник адвоката IMG Partners Антон Лівак, відповідні зміни пропонуються внести в законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про оренду землі» (щодо забезпечення інтересів українських селян – правовласників земельних ділянок)» № 8581 народні депутати  Олександр Герега та Андрій Шинькович.

Нагадаємо, що нардепи Олександр Герега та Андрій Шинькович зареєстрували законопроект, який допоможе розірвати договір оренди землі після зняття мораторію.

В матеріалі ідеться, що з назви законопроекту можна зрозуміти чиї інтереси захищають шановні народні депутати. Але ціна їх інтересів коштуватиме, м’яко кажучи, не дешево.

Якщо відкрити сам законопроект, то можна одразу зрозуміти, що виявляється для забезпечення інтересів селян потрібно не так вже й багато. У законопроекті №8581 депутати пропонують лише доповнити один пункт Закону України «Про оренду землі» трьома абзацами. Їх досить легко зрозуміти, щоб кожен селянин міг запам’ятати і тицяти кожному орендарю землі на ці три абзаци, коли захоче розірвати договір оренди землі, – пишуть автори. 

Вони нагадують, що наразі у нас діє заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення, які отримали селяни після розпаювання колгоспів. А це переважна більшість сільськогосподарських земель.

Не довго думаючи (скоріш за все так і було), депутати у законопроекті №8581 пропонують надати власникам сільськогосподарської землі, які передали її в оренду фермерам, аграрним підприємствам або ще комусь цікаву можливість. Так, власнику земельної ділянки надають безапеляційне право на звернення до орендаря з вимогою переглянути розмір орендної плати. Якщо ж, не дай Бог, орендар виявиться жмикрутом і не матиме бажання підвищувати розмір орендної плати, власник землі може в односторонньому порядку розірвати договір оренди землі, відправивши орендарю лист з повідомленням про припинення договору, – зазначають експерти.

 

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/nardepy-planuyut-uzakonyty-ahrarne-rejderstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати