Рогатий провал: швейцарці на референдумі не підтримали “збереження гідності” корів

Рогатий провал: швейцарці на референдумі не підтримали “збереження гідності” корів

Про це пише espreso.tv.

45,2% опитаних висловились на підтримку ініціативи, тоді як 54,5% – виступили проти. Референдум про збереження “гідності домашньої худоби” ініціював 66-річний фермер  Армін Капаул, який живе у Бернській Юрі. Для цього він зумів зібрати 100 тисяч голосів.

“Ми маємо поважати корів такими, якими вони є. Залиште їм роги. Коли ви дивитесь на них — вони тримають голову високо і гордо. Якщо ж у них забрати роги, їм стає сумно”, — каже Армін Капаул.

За словами Капаула, він почав боротись за збереження рогів у корів після того, як “почув” своїх тварин. Фермер впевнений, що роги допомагають тваринам спілкуватись між собою.

Ініціатива передбачає за гроші швейцарських платників податків забезпечити “гідні умови для екологічного тваринного виробництва й утримання корів, кіз і іншого худоби”. Субсидії хотіли виплачувати, “поки дорослі особини носять роги” у розмірі 190 швейцарських франків ($191,65) на одну одиницю рогатої худоби.

У Швейцарії корова є національним символом, причому три чверті корів у країні – безрогі. Роги коровам видаляють ще телятами за допомогою розпеченого заліза, коли тварини перебувають у седативному стані.

Прихильники ідеї “рогатих корів” стверджують: роги допомагають коровам спілкуватися і регулювати температуру тіла. Дехто каже, що процес вилучення ріг болісний і неприродний.

Ініціатива має і економічний аспект. Безрогу худобу можна тримати у тісніших хлівах, тоді як для рогатих потрібно більше простору для утримання.

Уряд стверджує, що субсидування фермерів є невиправданим тягарем і коштуватиме 30 мільйонів франків 3-мільярдному щорічному сільськогосподарського бюджету.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rohatyj-proval-shvejcarci-na-referendumi-ne-pidtrymaly-zberezhennya-hidnosti-koriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати