Румунія: найгірша ситуація з АЧС з часів Другої світової війни

Румунія: найгірша ситуація з АЧС з часів Другої світової війни

У той час поки Африканська чума свиней продовжується ширитися Європою та світом, Румунська влада констатує, що такого високого рівня АЧС їхня країна не мала аж з часів Другої світової війни. Про це заявив голова Румунського управління ветеринарної та харчової безпеки (ANSVSA) Джерінімо Бранеску. Епідемія, яка виникла близько місяця тому, зараз страждає на 11 із 41 урядових округів по всій країні. До цих пір було забито 123 000 свиней.

Особливо постраждали Південь і Південний Схід країни, на кордоні з Болгарією та Україною. За словами Джеріномо Бранеску, ситуація дещо краща в регіонах на кордоні з Угорщиною. Встановлено, що вірус АЧС був введений незаконним імпортом м’яса і, таким чином, перейшов до домашніх та диких кабанів по всій країні.

Як раніше повідомляв AgroReview, від АЧС постраждав і Китай. З вірусом було виявлено і нейтралізовано більш як 10 тисяч свиней. Біля 18 мільйонів свиней на 262 000 господарствах продовжують перебувати під посиленим контролем.

Протягом лише трьох тижнів четвертий спалах африканської чуми свиней (ASP) підтверджено в Китаї. На цей раз постраждали Веньчжоу в провінції Чжецзян. Ця провінція розташована на узбережжі до Східно-Китайського моря на південному сході Китаю.

Постраждалі райони мають широку географію – від 1000 до 2000 км. Можливо, вірус АЧС поширився з м”ясом хворих тварин або ж живими інфікованими тваринами, які транспортувалися вздовж вітчизняних торговельних шляхів.

За інформацією Міністерства сільського господарства Китаю, по всій країні активізовано усі ветеринарні служби, які проводять епідеміологічні дослідження та пильно контролюють ситуацію. На сьогоднішній день вже було досліджено 18 094 300 свиней майже на 262 000 фермах, а також ринках, бійнях, заводах.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rumuniya-najhirsha-sytuaciya-z-achs-z-chasiv-druhoyi-svitovoyi-vijny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати