Суд відкрив справу про банкрутство “Яблуневого Дару”

Суд відкрив справу про банкрутство “Яблуневого Дару”

Згідно з судовими матеріалами, ініціатори відповідної процедури – ТОВ “ТБ Сад” і ТОВ “Фінансова компанія “Інвестохіллс Веста”, пише finbalance.com.ua

Разом з тим, “Інвестохіллс Веста” заперечувало права вимоги “ТБ Сад” до “Яблуневого Дару”, а представники “Яблуневого Дару” заявляли в суді про борг цієї компанії перед “ТБ Сад” на 2,24 млрд грн.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року фінкомпанія “Інвестохіллс Веста” придбала у Фонду гарантування пул активів Дельта Банку, банку “Надра”, банку “Фінанси та кредит” за 849 млн грн. У складі цього пулу були в т.ч. права вимоги Дельта Банку до “Яблуневого Дару”.

У заставі за відповідними позиками – товари в обороті (концентрат яблуневого соку у Львівській, Вінницькій та Хмельницькій областях); цехи розливу соків, з переробки ягід та фруктів, з виробництва плодово-ягідного пюре, консервів (Львівська область), обладнання з виробництва яблучного концентрату (Львівська область), земельні ділянки, транспорт тощо.

ТОВ “Яблуневий Дар” (як і ТОВ “Танк Транс”) входить у групу T.B. Fruit львівського бізнесмена Тараса Барщовського.

У жовтні 2018 року Фонд гарантування публічно заявляв, що за місяць до визнання Дельта Банку неплатоспроможним група пов’язаних компаній ТОВ «Яблуневий Дар»/ТОВ «Танк Транс» вчинили більше десяти операцій із зарахування зустрічних вимог (т.зв. «схлопування») на загальну суму більше 100 млн євро.

Відповідне “схлопування” своїх боргів перед Дельта Банком компанії з групи T.B. Fruit мотивували в т.ч. отриманням прав вимоги до Дельта Банку від Cargill (за акредитивами).

Водночас Фонд гарантування отримав низку судових рішень про визнання недійсними низки операцій щодо “схлопування” боргів “Яблуневого Дару” і “Танк Транс”.

У жовтні 2019 року засновник ТОВ “Транс Транс” ухвалив рішення про ліквідацію цієї компанії (щоправда, за даними держреєстру, існує також ТОВ “Танк Транс Україна”, яке зареєстроване за тією ж юрадресою, що і ТОВ “Танк Транс”).

Серед засновників ТОВ “ФК “Інвестохіллс Веста” – Андрій Волков, екс-глава Альфа-Банку та екс-глава Нацкомфінпослуг (на ринку його пов’язують у т.ч. з Павлом Фуксом).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-vidkryv-spravu-pro-bankrutstvo-yablunevoho-daru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

    Одеська хлібобулочна компанія отримала грант від держави майже на 7 млн гривень

    Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

    Ірак стає важливим ринком збуту для українського яблука

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    БІЛЬШЕ НОВИН