В Україні дешевшають морква та буряк

В Україні дешевшають морква та буряк

На поточному тижні на ринку коренеплодів в Україні спостерігалося зниження цін, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Як повідомляють учасники ринку, основною причиною зниження цін на коренеплоди є сезонне збільшення пропозиції на ринку. Також тиск на ціни надавав досить низький попит на продукцію. У сформованих умовах продавці в надії на активізацію темпів збуту змушені були знизити відпускні ціни.

Так, до кінця тижня буряк українські виробники пропонують до продажу за 3-6 грн/кг ($0,12-0,23/кг), що в середньому на 19% дешевше, ніж на минулому тижні. Тим часом, ціна на моркву за тиждень впала в середньому на 20%, і сьогодні її продають по 6-8 грн/кг ($0,23-0,31 /кг).

Варто відзначити, що в середині липня роком раніше буряк в Україні відвантажували в середньому на 20% дешевше, ніж сьогодні, а ціна на моркву в Україні на даний момент в середньому на 47% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку прогнозує, що ціни в сегменті коренеплодів будуть знижуватися і далі. На сьогоднішній день пропозиція на ринку продовжує збільшуватися, так як в основних регіонах виробництва йде масове збирання врожаю, а темпи збуту даної продукції залишаються на досить низькому рівні.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-deshevshayut-morkva-ta-buryak
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати