В Україні випускають цілком легальний шоколад з коноплею

В Україні випускають цілком легальний шоколад з коноплею

Один з них – шоколад, що випускаються під брендом legal (легальний). До слова в Україні він продається виключно в аптеках. Один з різновидів такого шоколаду містить екстракт насіння конопель. Про його непросту рецептуру SEEDS розповіла власник бізнесу “Компанія lacilact” Олеся Соломіна.

“Ми почали розробку такого шоколаду 3 роки тому, для цього ми відкрили компанію у Великобританії, що б всі документи дослідження проводити через англійську компанію. 

Над розробкою шоколаду працювала команда з України, Англії, Китаю. Ми зробили шоколад, в основу якого заклали кілька підсолоджувачів, зокрема лактулозу і стевію. Таким чином, ми отримали продукт, який стабілізує рівень цукру в крові навіть у людей з цукровим діабетом, стабілізує кров’яний тиск і виводить токсини. Зараз наш шоколад він так само тече, плавиться, на тих самих температурах темперується, і на смак він – як звичайний шоколад. Потім прийшла ідея поліпшити його різними функціональними штуками. Так ми зробили, наприклад, білий шоколад з дегідрованим буряком, а також шоколад з екстрактом насіння конопель і хлорелою”, – розповіла Олеся Соломіна.

За її словами у шоколаді дуже багато “правильних” жирів, за рахунок хлорели, за рахунок насіння конопель, і просто “космос” щодо вітамінної бази.

“Ми робили шоколад, як базу – максимум корисний і функціональний, а далі до нього додавалися різні “покращувачі”, зокрема і порошок з насіння конопель. Ми працюємо з українським молоком, ягодами, буряком. Надалі своє виробництво ми плануємо розвивати саме в Україні. Наразі цим та іншими бізнесами ми створили 400 робочих місць по всій Україні. Наш шоколад продається в аптеках Києва, Харкова, Полтави, Дніпра. У магазинах його поки немає. Складно потрапити маленькій компанії до великого ритейлу. Якщо в аптеки ми заходимо тому, що у нас є дослідження і це профільно показано, то для магазинів ми – черговий продукт для діабетиків. І там вже потрібно воювати за своє місце на полиці”, – підкреслила Олеся Соломіна.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vypuskayut-cilkom-lehalnyj-shokolad-z-konopleyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати