В Україні запрацювала “Медова біржа”

В Україні запрацювала “Медова біржа”

Пріоритетними, природно, є закордонні ринки, але для експорту своєї продукції потрібні величезні партії. Тому найчастіше бджолярі продають свою продукцію у роздрібі або здають великим оптовикам. Але ціна угоди не завжди прийнятна. Тому інвестори з Німеччини Гаррі Ремферт і Олександр Кандлен вирішили заснувати в Херсоні торговий майданчик для українських бджолярів – «Медова біржа». Це інтернет-ресурс, який дозволяє встановити прямий зв’язок між пасічниками та експортерами, оптовиками, пише agro-yug.com.ua.

«Ідея торгової біржі витає в повітрі вже дуже давно. І роки 3-4 тому вже були спроби її створення, коли бджолярі своїми зусиллями намагалися створити якісь сайти, на яких можна було розміщувати оголошення про продаж меду. Але вони були не дуже успішні. Ми захотіли цю ідею розвинути і запропонувати її всім українським бджолярам», – говорить директор компанії Олександр Фабро.

На сайті «Медова біржа» пасічники можуть розміщувати оголошення про продаж меду, інвентарю та інших продуктів бджільництва. У свою чергу, оголошення бачать всі, хто зареєстрований на цій платформі: інші пасічники, оптовики, заготівельники. Фабро зазначає, що ресурс є інтернет-аукціоном, де можуть відбуватися торги. Також цей сайт допомагає пасічникам формувати гідну і чесну ціну для своєї продукції.

«Зараз ціна на мед формується хаотично – хто кому скільки запропонував. В одному регіоні одна ціна, в іншому регіоні – інша. А оптовики демпінгують цінами. Ця платформа дозволяє врегулювати ціноутворення, вона показує середню ціну – за скільки купують мед і за скільки пропонують. Крім цього, система будує графік по сортах за певний період. Таким чином, всі учасники ринку, і бджолярі, і оптовики, і заготівельники бачать яка реальна ціна, незалежно від того, хто як торгується. І чим більше бджолярів зареєстровані в системі і продають, тим більш точно система показує цю середню ціну», – стверджує директор компанії.

Спостерігати за свої лотом і відстежувати всі дії з ним пасічник може перебуваючи де завгодно. Система відправляє повідомлення про будь-які дії щодо лота.

«Є також перевага для експортерів. Експортер бажає купити партію меду, наприклад 20 тонн, і він повинен обдзвонювати дрібних постачальників або бджолярів. Ця система дозволяє дати йому заявку: який мед потрібен, в якій кількості і в якому регіоні. І система розсилає всім бджолярам з цього регіону дане повідомлення. Тобто, навіть не виставляючи свій мед на продаж, в будь-який період року пасічники можуть отримувати від системи ці оголошення», – розповідає Фабро.

В майбутньому компанія також хоче розвинути освітню платформу – відео-блоги, презентації по тому, як правильно  качати мед і т. д.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zapracyuvala-medova-birzha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    26 Квітня

    МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

    Одеська хлібобулочна компанія отримала грант від держави майже на 7 млн гривень

    Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

    Ірак стає важливим ринком збуту для українського яблука

    Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність

    Ціни на ріпак в Україні опускаються по мірі вичерпання запасів та переходу трейдерів на новий урожай

    Українське продовольство: європейський ринок утримали, хоча без експортних обмежень не обійшлося

    Україні у складі ЄС буде значно простіше працювати на ринках Африки

    Дощі затримують посівну в Україні та можуть вплинути на врожай

    Міністра аграрної політики Миколу Сольського звільнили з-під варти під заставу

    БІЛЬШЕ НОВИН