ЗМІ: Андрій Дикун залишив аграріїв без дотацій

ЗМІ: Андрій Дикун залишив аграріїв без дотацій

Як стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна», це випливає з постанови Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом того ж Дикун і “ВАР”, яке є в розпорядженні редакції.

Згідно йому, колегія суддів визнала недійсними постанови Кабінету міністрів України від 07.02.2018 No106 і No107, якими розподілялися всі державні дотації в аграрному секторі.

Мова йде про мільярди гривень, які повинні будуть повернути назад ті фермери і аграрії, кому надали державну підтримку в 2018-му і першій половині 2019-го року. Але цих коштів вже немає, за них частково побудовано більше 50 тваринницьких комплексів, промислових холодильників загальною ємністю 14 тис т, придбано понад 20 тисяч одиниць техніки (тракторів, плугів, сівалок тощо), сотні вагонів-зерновозів, закладено 4 тис га нових садів, виноградників та хмільників, не кажучи вже про посіяне насіння і вирощене поголів’я худоби.

Такі дії обурили сільгоспвиробників і селян, об’єднаних у неформальний союз “Аграрне підпілля”. У Фейсбуці набирає поширення їх офіційна вимога до Кабінету міністрів України невідкладно подати касаційну скаргу на “Дикунське” рішення Шостого апеляційного адмінсуду, яку користувачі соцмережі вважають неправосудним. Відповідну заяву розміщено на фейсбук-сторінці “Мінагро в екзилі”. 


“Здавалося б, аграрні асоціації повинні відстоювати інтереси саме аграріїв. Однак в Україні є й такі, які відстоюють інтереси тільки своїх лідерів. Ми жодним чином не проти політичних амбіцій глави “ВАР” Андрія Дикун і його заступника, виключеного з списку партії “Слуга народу” громадянина Росії Михайла Соколова. Але саме завдяки цим людям аграрії не отримають у 2020-му році жодних державних дотацій. Навіть більше, ті, хто отримав державну підтримку у другому півріччі 2018-го – першому півріччі 2019-го повинні будуть повернути ці гроші назад”, – йдеться в офіційній позиції “Аграрного підпілля”.

Крім цього, в заяві закликають “всіх аграріїв подякувати особисто панам Дикуну і Соколову за “чудове завершення “2019-го року”. Мобільні телефони керівників “Всеукраїнської аграрної ради” були оприлюднені в коментарі до цього посту. Судячи з відгуків читачів, аграрії не розуміють, навіщо продовжувати платити членські внески і допомагати влаштовувати мітинги керівників асоціації, яка шкодить їхньому бізнесу.

Раніше в державному бюджеті на 2020 рік депутати заклали грошей на продовження існуючих програм підтримки сільського господарства, передбачивши лише 4 млрд грн на здешевлення кредитів для придбання землі після відкриття ринку. Проте, асоціація, яка повинна була захищати аграріїв, зробила неможливими ці виплати і в 2019-м.

Джерело: from-ua.com

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zmi-andrij-dykun-zalyshyv-ahrariyiv-bez-dotacij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати