Ліміт землі в одні руки: що пропонують депутати

Ліміт землі в одні руки: що пропонують депутати

Голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський навів пропозиції від фракцій щодо концентрації землі в одні руки при відкритті ринку сільськогосподарської землі в Україні, передає УНН.

“Є абсолютна різна статистика щодо концентрації земель в одні руки. Від “Слуги народу” є правки надати більше 50 тисяч гектар, є від 30 до 50, від 10 до 30, від 1 до 10, є декілька сотень гектарів в одні руки. Від інших фракцій – “Довіра” пропонує від 30 до 50, від 5 до 10, менше 5 тисяч гектар в одні руки. Фракція “Голос” – є пропозиції більше 50, є від 5 до 10. Від “ЄС” пропозиції від 10 до 30, від 5 до 10, є менше 5 тисяч гектар в одні руки”, – зазначив Сольський.

За його словами, на наступному засіданні комітету буде вироблений формат заслуховування правок та будуть заслухані всі пропозиції від політичних фракцій.

Нагадаємо, Уряд не має остаточного варіанту земельної реформи із-за великої кількості внесених правок до закону, розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Додамо, згідно з результатами нового опитування, 58% українців не підтримують запровадження ринку землі.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Також Президент України Володимир Зеленський  у відеозверненні знову наголосив, що перед другим читанням до законопроекту про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення буде внесено норму про можливість продажу землі іноземцям лише після проведення всеукраїнського референдуму, а також буде зменшено граничний ліміт із концентрації землі в одних руках.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/limit-zemli-v-odni-ruky-shcho-proponuyut-deputaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати