Холдинг Фірташа оскаржив рішення АМКУ про примусовий поділ

Холдинг Фірташа оскаржив рішення АМКУ про примусовий поділ

Підприємства, що входять до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, оскаржили в Господарському суді Києва рішення Антимонопольного комітету України від 5 вересня 2019 року про зловживання монопольним становищем і примусовий поділ. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Позов до суду подали об’єднані в компанію Ostchem заводи азотної хімії: Сєвєродонецьке об’єднання Азот, Азот і Рівнеазот, а також трейдер добривами НФ Трейдінг Україна.

«Наші три заводи з виробництва мінеральних добрив і трейдер вже звернулися до Господарського суду міста Києва для того, щоб відстояти свої права. Ми вважаємо, що Антимонопольний комітет прийняв необґрунтоване рішення», — заявив директор компанії DF LEX Ігор Ярина.

За його словами, у Антимонопольного комітету не було підстав для того, щоб зробити висновок про монопольну змову і відповідно стверджувати, що мало місце зловживання монопольним становищем.

«У суді ми будемо доводити, що для ухвалення рішення АМКУ використовував необ’єктивну інформацію і дуже сумнівну аргументацію. Ми вважаємо, що АМКУ навмисне використовував методику, що не застосовується в судах ЄС і в світі, що дозволило спотворити частки виробників на ринку», — сказав Ярина.

Як повідомлялося, АМКУ 5 вересня ухвалив рішення примусово розділити протягом дев’яти місяців групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа в частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на оптову торговельну компанію НФ Трейдінг Україна штраф у розмірі 107 млн грн.

АМКУ заявив, що встановив зловживання зазначеними компаніями, а також ТОВ НФ Трейдінг Україна монопольним (домінуючим) становищем на ринку первинної реалізації азотних мінеральних добрив у 2014−2017 роках.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/holdynh-firtasha-oskarzhyv-rishennya-amku-pro-prymusovyj-podil
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати