У “Слузі народу” відчувають ризики щодо референдуму про ринок землі

У “Слузі народу” відчувають ризики щодо референдуму про ринок землі

Про це повідомила представник уряду у парламенті Ірина Верещук в кулуарах Ради, передає  УНН.

“Референдум у будь-якому випадку не може бути між 1-м і 2-м читанням, тому що ще немає закону про референдум, і ми маємо прийняти закон про референдум, а тоді його застосовувати”, – сказала Верещук.

За її словами, якщо в законі про ринок землі буде закріплена норма про референдум, то він відбудеться тільки після ухвалення в цілому закону про референдум і закону про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення.

“Референдум може відбутися тільки після того, коли закон буде прийнятий в цілому. Зрозуміло, що тут є загрози і ризики, і ми їх відчуваємо, розуміємо і співрозділяємо. Однак, я вважаю, що все-таки краще, щоб ми на сьогодні проводили цю дискусію предметно по кожній статті, аніж говорили в цілому загальними фразами, як ми це робимо уже 20 більше років”, – сказала Верещук.

Нагадаємо,  Президент України 11 листопада виступив зі зверненням щодо ринку землі. Зокрема, він заявив, що питання про можливість придбання земель іноземцями буде винесене на референдум і тільки у разі схвалення на плебісциті така можливість буде відображена у законодавстві.

Раніше повідомлялося, що Уряд запустив інформаційний сайт про проведення земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-sluzi-narodu-vidchuvayut-ryzyky-shchodo-referendumu-pro-rynok-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати