Землю не будуть скуповувати сотнями гектарів: у Зеленського заспокоїли українців

Землю не будуть скуповувати сотнями гектарів: у Зеленського заспокоїли українців

Незважаючи на те, що в законопроекті про обіг сільгоспземель знижені ліміти на придбання землі “в одні руки”, більшість українців продовжують побоюватися, що поля будуть сконцентровані у власності великих агрохолдингів. Однак консолідація земель в одних руках залишиться складною процедурою, розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні” уповноважений президента з питань землі Роман Лещенко.

“Міф, що турбує багатьох українців, – те, що землю скуповуватимуть сотнями і тисячами гектарів по всіх селах. Але юридично консолідація ділянок в одних руках – це занадто складно. Поясню, чому. На одному полі площею в 100 гектарів ділянками володіють, як правило, 30-40 осіб. Щоб консолідувати одне поле, потрібно зробити нотаріальні угоди купівлі-продажу з усіма власниками. І якщо скупник не домовиться навіть з десятьма з них, процес покупки не відбудеться. Тому що куплені ділянки, швидше за все, не будуть межувати одна з одною, і робота великогабаритної техніки на такому полі стане технологічно неефективною”, – пояснив Лещенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10.

Верховна Рада загалом розглянула 1506 правок про внесення змін до проекту закону №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарських земель з 4018.

Наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 3 березня 2020 року.

Також фракція “Слуга народу” просить колег по парламенту піти на компроміс, щоб прискорити розгляд поправо до другого читання законопроекту про ринок землі.

Крім того, у фракції партії “Слуга народу” переконують, що голосів для ухвалення закону про ринок землі вистачить. 

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zemlyu-ne-budut-skupovuvaty-sotnyamy-hektariv-u-zelenskoho-zaspokoyily-ukrayinciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати